Bildspel

Mina bildprogram är sammanställda av bilder från många olika platser. Jag besöker ofta både den svenska och norska fjällvärlden. Ett annat favoritmål är Öland med sina orkidéängar och alvarmarker. Dessutom finns program med utgångspunkt i några av mina resor.  Jag har med mig all utrustning som behövs för visningen. Det är viktigt att lokalen går att mörklägga för att publiken ska få bästa möjliga behållning av bilderna och visningen. Programtiden anpassas efter beställarens önskemål eftersom olika program kan kombineras. Priset är 1200:- inkl. resor om inte resvägen överstiger 5 mil tor.

Mina Program

K= korta 5 – 15 min.  L=långa 45 – 60 min Klicka på programmets namn för att se bilder. Håller på att byggas.

Bolivia – Kontrasternas land

Bilder från en rundresa i Bolivia. Vi besöker SOS-barnbyar, skola i Miskamayo, inkaruiner och marknader. Diabildsprogram. L.

Strövtåg i skånsk natur

Vi gör nerslag lite överallt i den skånska naturen från Kullaberg i nordväst till Sandhammaren i sydost och mycket däremellan. L.

Mina smultronställen

Här komibinerar jag några korta program till ca 45 – 60 min. Det är naturbilder från olika platser jag gärna återvänder till.

Naturen i mitt hjärta

Detta är också en kombination av olika program med natur, landskap, blommor etc.

Öland solens och vindarnas ö

Öland är ett koncentrat av änglamark, alvarmark, himmel och hav på en liten yta. Hela ön borde vara förklarad som ett natur och kulturreservat. Bilder från både natur och kultur. L.

Natur o kultur i sydasien

Programmet innehåller bilder från Indien, Nepal och Bangladesh. Tempel, byar, städer och nationalparker med bl.a. bilder på tiger, hjortar, apor o fåglar. Diabildsprogram. L. 

Bilder från Kreta

Första gången jag besökte Kreta var på hösten när det var torrt och varmt. Sköna härliga bad och fina sevärdheter. Jag återvände sedan i slutet av april och mötte då ett blommande Kreta. Programmet är sammanställt av bilder från båda resorna. Diabildsprogram. L.

Norge

Jag har rest många gånger till norska fjällen och detta program visar fjäll, vattenfall, stavkyrkor, Kontiki, vikingamuseet, lunnefåglar, myskoxar och mycket mer. L. 

Mosippor o myskoxar

Program med utgångspunkt i några av Norges fina naturpärlor. Jag visar bilder från lunnefåglarnas Runde, Dovrefjällens myskoxar och lite annat smått o gott. L.

Höstfjäll

I september brinner fjällen i glödande höstfärger. Programmet tar dig runt kring Sognefjellsvägen, Rondane nationalpark, Dovre o Joutenheimen. L.

Nära o fjärran

Ett program som börjar himmavid och sedan ger vi oss ut i världen och besöker några olika länder. L.

Ekomuseum Rönneå dalgång

En presentation av ekomuseet i ord och bild. L.

Innerdalen – Norges vackraste dal

Ett kort specialprogram om denna fantastiska dalgång i Trollheimens fjällvärld. Jag brukar kombinera detta med några andra korta program. K.

Blåsippor o tranor

Våren med trandansen vid Hornborgasjön och sångsvanarna vid Tysslingen utanför Örebro. Det blir också ett besök i Baktrågets naturreservat några mil från trandansen. Här blommar blåsippor i tusental. K.

Vårkänningar

Vårbilder hemmavid och vidare ut i naturen såsom tranorna vid Hornborgasjön samt mosippor och myskoxar på Dovre i Norge. Några bilder på lunnefåglarna på Runde visas också. K.

Höst i den skånska bokskogen

Ett kort program om den färgstarka skånska bokskogen. Kombineras med andra program. K.

Några orkidéer på Öland

Ett kort program som visar lite av de olika arter vi möter i slutet av maj. Kombineras med andra program. K.

Möns klint

 

En himla massa sten

Ett kort program om Hållö i den bohusländska skärgården. K.

Myskoxe o glaciärer

Ett kort program med bilder från höst i den noprska fjällvärlden. Myskoxarna på Dovrefjell får ett besök och vi tittar lite på Nigardsbreen som är en del av Jostedalsbreen. Breen = glaciären. Vidare höstbilder från Sognefjellsvägen.